Kroegopera, aangenaam!

Jikke van der Velde (zangeres) en Sofie de Klerk (accordeoniste) vormen samen Kroegopera.  
We hebben elkaar leren kennen op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daarnaast woonden  we allebei in het conservatoriumhuis op de Grote Markt (dé uitgaansgelegenheid van de stad). Musiceren deden we daar met op de achtergrond het drankgelag en gelal van de kroegbezoekers.
Zo ontstond het idee voor Kroegopera.
Kroegopera staat voor lef, authenticiteit en creativiteit. Wij willen raken en zorgen dat  de samenleving niet slechts ratio bestaansrecht geeft. Dit doen we door op een speelse manier stijlen en verhalen met elkaar te combineren tot een pakkende , compacte voorstelling. 


Jikke van der Velde

Ik ben zangeres en theatermaker. Mijn passie is door middel van muziektheater voorstellingen de klassieke muziek toegankelijker te maken en meer van deze tijd. Altijd met in mijn achterhoofd de vraag: Zou ik dit zelf willen horen en zien?  Saai en langdradig zijn woorden die ik uit alle macht probeer te vermijden. Naast zelf maken vind ik het ook gaaf om in andere mensen hun projecten mee te doen. Behalve freelance zangeres ben ik ook personal trainer en heb ik interesse in voeding. Voor zangers is het lichaam het instrument dus een sterk lichaam is een stem waar je op kan bouwen.Sofie de Klerk

Ik ben accordeoniste en theatermaakster. Als performer heb ik nooit in een bepaald hokje gepast dus probeer ik mijzelf daar ook niet meer in te wurmen. Met mijn instrument manoeuvreer ik door verschillende stijlen, van klassiek tot chansons en via kleinkunst terug naar hedendaags. In de voorstellingen die ik speel zijn verhalen vertellen de drijfveer. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen. Naast freelance accordeonist ben ik ook beoefenaar van yoga. De levensstijl die daarbij gepaard gaat geeft rust, kracht en balans in de dagelijkse hectiek.